Voor €32.000 tickets Tomorrowland vermist

TML0Dat verschillende politici in 2013 zoals Zuhal Demir (N-VA) en Kristof Calvo (Groen), van een duur VIP ticket voor Tomorrowland konden genieten wisten we al. Maar dat ook dit jaar weer ontelbare politici konden genieten van gratis dagtickets voor TML is minder bekend.

 

Dit jaar werden er voor €32.000 aan tickets geschonken aan de provinciale deputatie Antwerpen. In 2014 liep dit zelf op tot een bedrag van €48.000, aangezien het festival over twee weekends liep. Maar waarom schenkt een organisator van een festival zoveel tickets aan onze verkozen politici, welke dit ongetwijfeld zelf kunnen betalen indien ze wensen.

TML1

Omdat het festival op een provinciaal domein doorgaat, en men liever de huur voor het terrein niet ziet stijgen. De organisatie betaalt in totaal €60.000 per jaar voor het terrein aan de provincie. Dit bedrag is nog steeds even hoog als in 2010 toen het festival van start ging. De weekendtickets zijn anders wel jaarlijks met gemiddeld 23% gestegen. Je kan dus stellen dat de politici, welke de huurprijs bepalen en tevens over alle vergunningen moeten beslissen, voor in totaal €32.000 aan tickets cadeau krijgen.

TML2

Welke politici dit weekend zijn of haar kaartje heeft betaalt, hebben wij het gissen naar. Want u raad het al… hierover bestaat geen transparantie. Er bestaan geen regels rond het uitdelen ervan. Wel kreeg Kris Merckx (PVDA) enkele cijfers van Bruno Peeters (N-VA gedeputeerde) omtrent de gratis tickets van 2014.

De 42.000 euro gratis tickets voor de editie 2014 van Tomorrowland werden alsvolgt verdeeld:
– 180 tickets aan provincieraadsleden, de 6 gedeputeerden en hun partners. (Op zich al vreemd: er zijn maar 72 raadsleden, de twee PVDA-raadsleden en hun partners weigerden de tickets en het is ons bekend dat ook een aantal Groen-raadsleden ze niet opnamen).
– 9 tickets voor laureaten van de G-Sport
– 240 tickets verdeeld door de deputatie, APB Sport en APB De Schorre.
Hij bevestigde ook dat er dit jaar al tickets verdeeld zijn voor de editie 2015, weliswaar minder en voor een lager bedrag, 32.000 euro, omdat het dit jaar maar om een weekendfestival gaat in plaats van twee.

Meer informatie wordt er niet vrijgegeven…

Ook onze Ronsische schepen Ignace Michaux (CD&V) is dit weekend op TML gespot. Met zijn partner en enkele vrienden leek hij de tijd van zijn leven te hebben. Hij heeft me verteld dat hij zijn tickets zelf heeft betaald. Ik geloof hem op zijn woord maar u begrijpt dat we door de ontransparantie hieromtrent dit niet kunnen controleren. Want als hij van N-VA, CD&V of Sp.a is zou het in theorie kunnen dat hij, zijn partner en vrienden een van de bijna 200 gratis tickets gekregen heeft die de Antwerpse gedeputeerden naar believen kunnen uitdelen voor hun ‘netwerking’.

TML4

Zolang de Antwerpse gedeputeerden dus niet vrijgeven wie wel gratis tickets heeft ontvangen en gebruikt worden alle politici van bovenstaande partijen welke aanwezig waren op TML verdacht. Geen nette situatie natuurlijk.

Dus de €32.000 aan Tomorrowlandtickets blijven vermist.

bron: http://krismerckx.be/2015/06/04/waarom-de-kwelfies-van-de-n-va-pvda-geen-gratis-tickets-voor-tomorrowland-meer-aangeboden-kregen/#more-2165

Plaats een reactie